7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2019

Το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) σας καλωσορίζει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό.

Ο τίτλος «Από τη διαφορετικότητα ως τη διαταραχή» που επελέγη φέτος, απηχεί επίκαιρες θέσεις και τάσεις σχετικά με τις όψεις που προβάλλουν οι καταστάσεις που εμπίπτουν στο φάσμα του Αυτισμού και με την πρόσληψή τους. Σε μια εποχή που τόσα γίνονται για την κατανόηση και κοινωνική αποδοχή κάθε διαφορετικότητας, ο Αυτισμός έχει αποβεί η πιο αναγνωρίσιμη ίσως κατάσταση διαφορετικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης. Η διαφορετικότητα (neurodiversity) είναι δεδομένη, αλλιώς δε γίνεται κατανοητός ο Αυτισμός ή οι αυτιστικές τάσεις. Όμως, τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού διαφέρουν σημαντικά και μεταξύ τους. Σε ποιές εκδοχές αυτής της διαφορετικότητας αναφερόμαστε κάθε φορά;

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της διεπιστημονικής ομάδας ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, γονείς και άτομα με αυτισμό, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις σχετικά με τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για την βοήθεια και την συνεργασία καθώς και όλους τους υποστηρικτές που βοηθούν στην υλοποίηση του καθώς και τους θεσμούς που το έθεσαν υπό την αιγίδα τους.

 

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου κάνοντας κλικ εδώ.